Skip to main content

Beretninger

Pizza Open 2021, Wismar

Som Pizza Open debutant var jeg blevet lovet sommerlige temperaturer, fladt vand, stabil vind og rigeligt med pizza’er. Fik 10 graders varme krydret med lange ventetider mellem sejladserne og derfor i alt 6 timer på vandet (brrrrr). Vinden var heldigvis helt som lovet rigtig fin og stabil. Hvilket i øvrigt var godt eftersom hver sejlads distancemæssigt svarende en fuld Silverrudder (sådan ca.).

Open Danish 2021 (Vessel & Wett Foil Cup

Mens Team Rockwoll viste lovende takter til SailGP i Saint-Tropez (godt sejlet i dag søndag gutter) viste Thomas Paasch sin velkendte overbevisende styrke ved A-cat klassens danish open / Wessel & Vett Cup i Skovshoved med 8 prikker i 11 sejladser.

Nr. 2 blev sidste års vinder af Wessel & Vett Cup, Christian Nygaard, og 3. mand på podiet blev klassens Benjamin gennem 13 år Frederik Stage-Nielsen.

Nederlandske Mesterskaber

(Holland er en af regionerne i Nederlandene)

Stævnet kunne vel med lidt god vilje godt kaldes semi(nord)europæisk mesterskab, da der stort set ikke er blevet sejlet større stævner i Europa i år. Til stævnet var der deltagere fra Belgien, Nederlandene, Polen, Tyskland, Tjekkiet, Danmark, Schweiz og Frankrig – endda med både med den tyske, belgiske, franske, nederlandske og polske mester til stede.

Mövenstein Regatta 2021

I weekenden blev der afholdt Mövenstein Regatta i Travemunde. Der var i alt 11 tilmeldte A-Cats – heriblandt tre danske både: Thomas, Lars, og Frederik. For de danske sejlere var det første stævne udenfor landets grænser i næsten 2 år og dermed en god mulighed for igen at få vurderet det danske niveau.

 

Wessel & Vett foil cup 2020

KDY afviklede i weekenden for første gang Wessel & Vett foil Cup, samtidig med det traditionelle 12m stævne. Flying Phantom, Moth, Waszp og A-Cats var inviteret, men det var kun de to sidstnævnte klasser der stillede op. I A-Cat klassen var det også kun en begrænset skare der stillede op, men det ændrede ikke på at kampen var hård.

Cat Cup Fleckeby

Ikke langt fra den danske grænse ligger lille Fleckeby, med tilhørende indsø. Den idylliske og uskyldigt udseende indsø, skulle allerede på førstedagen vise sig kræve sine ofrer, blandt de 14 fremmødte A-cat´s. Gennemsnits vinden lå på 10 - 12 m/s, og til tider en del mere i de kraftige vindstød, hvilket helt klart er i overkanten for en A-cat. Det blev hurtigt til et taktisk spil, om man turde satse på at gå i trapez og foile i vindhullerne eller ej. De fleste blev straffet med kæntringer indtil flere gange, og en enkelt var så uheldig at brække masten.

CPH Maydays, Rungsted 17. - 19. maj 2019

Først en tak til Felix som er “bagmand” bag det nye A-Cat stævne CPH Maydays. Når ordet bagmand virker passende i denne henseende, er det med henvisning til, at Felix som med-planlægger af stævnet havde fået indført en premie for bedste U25 sejler. Hmmm … resten af feltet kunne snildt have været far til Felix! Men stort tillykke til Felix med den første CPH Maydays U25 champ titel. Vi håber selvfølgelige, der kommer flere nye unge til klassen, så Felix kan få lidt modstand i 2020.

Polyester Cup

I weekenden 4.-5. maj deltog A-Cat’er for første gang i Polyester Cup som bliver arrangeret af Kastrup Sejlklub.

Da man lørdag morgen trådte ud af huset og så snefnuggene hvirvle gennem luften, virkede det umiddelbart forkert at efterlade den varme dyne til fordel for en våddragt og en tur på sundet.

 

A-cat, Svendborg.

Svendborg Sejlklub (sejlklubben med en af landets bedste beliggenheder og klubforhold + rare og kompetente klubmedlemmer) holdt DM for Hobie 16, og det danske A-cat felt så chancen for at koble sig på noget skæg katamaranræs.

Svendborgsund gav interessante udfordringer, både med vindretningen, og til sidst osse med en del tang. Men som altid
er det ens for alle, så det fik ikke stor betydning for resultat. Det blev til 10 herlige sejladser i varierende forhold, nok mest til den lette side.

"DM" SailExtreme, Kerteminde 2018

I alt 11 både havde fundet vej til Kerteminde. 9 fra Danmark samt Alexander Zylka fra Tyskland og det tjekkiske missil Vladislav Ptasnik. Som forøvrigt fortsat er i meget høj, men ukontrolleret fart. Hvilket igen gav anledning til at Bo måtte genopfriske diverse kapsejladsregler med ham. Alt sammen i en god tone og med smil på læben naturligvis.

De fleste af A-Cat sejlerne nød igen igen fantastisk gæstfrihed hos Monica og Peer på Svanevej. Overnatning i kælderen, gril på terrassen og udsigt over bugten til morgenmaden.