Skip to main content

Så lykkedes det

Stort set hver gang de danske A-cat sejlere de seneste år har været til stævner i Nordtyskland, har det været med et mere og mere realistisk mål om, at podiet skulle indtages af danske sejlere.I weekenden 23-24 april 2022 lykkedes det så endelig til den traditionsrige Schweriner Cat Cup.

Øverst på podiet havde vi for tredje gang i Schwerin Thomas Paasch med 7 point efter 7 sejladser og en enkelt fratrækker. På anden pladsen kom Christian Nygaard med 10 point. Peter Boldsen fik det trejde trin på skamlen med 23 point. Og som om Danmark ikke allerede havde vist hvor skabet skulle stå, kom belgiske Wim Deca med base i Middelfart ind som nr. 4 med 27 point.

De 7 sejladser fordelte sig med 4 lørdag og 3 søndag. Efter næsten 2 timers venten på stabil vind lørdag blev der sat gang i sejladserne. Herefter gik det heldigvis som smurt med at få sendt de i alt 7 deltagende cat-klasser afsted med rullende starter sejlads efter sejlads. Vinden var fin begge dage. Lørdag havde dog perioder hvor let vind gjorde foilingen marginal - en disciplin der helt bogstaveligt skiller vandende.

Søndag var der fuld skrue på hele dagen med hastigheder i nærheden af de 25 knob.

På F18 banen kunne man også finde danske sejlere i form af Tom Bøjland og Charlotte Engelsen. Men vinden drillede og podiepladsen endte med at være tre point væk.

Schwerin blev på den måde en god start på 2022 sæsonen for de foilende danske A-cat sejlere. Foran os har vi flere skønne danske stævner i Århus, Skovshoved, Kerteminde og Middelfart plus EM på Garda med mindst tre danske deltagere. Sæsonen afrundes til oktober i Wismar med det tyske mesterskab. Mon ikke målet til den tid også bliver et rent dansk podie.

Resultatlisten kan findes her.

/Christian Nygaard