Bo Ehrhardt og jeg var i Kellenhusen og sejle Flens Super Sail den 7.-8. juli. DMI havde lovet en del vind her hjemme, men for Lübeck (nærmeste større by) var meldingen på blot 9 m/s hele weekenden.

Virkeligheden var en anden! De lokale tyske vejrmeldinger snakkede om 6-7 vindstyrker med stød på 8-9 vindstyrker - eller på godt dansk 12-14 m/s med stød op over 20 m/s

Vinden var fralands, så der var ingen bølger og træerne gjorde det svært at vurdere vinden. 11 A-Cat'er var tilmedt, men vejrudsigten havde holdt de 3 af dem væk. Flere mente det var for meget vind at smide 75 kg. kulfiber med 9m mast ud i, men Bo og jeg mente vi skulle gi det en chance - man kan jo altid tage ind igen.

Vinden lå og svingede omkring de 12 m/s, men der kom til tider nogle gevaldige byger ind over, og i slutningen af anden sejlads målte dommerbåden 9 vindstyrker (20,8 - 24,4 m/s) - så jeg skal lige love for at der blev væltet en del i alle klasser.

Vi holdt ud og gennemførte alle tre sejladser, og lå på hhv. 3. og 2. pladsen. 5 både havde været på vandet, men et par stykker tog ind igen fordi det var for vildt, eller sejlpinde brækkede i kæntringer.

Søndag var den gal igen. Vejrmeldingen var noget i samme retning, dog lige en tand mindre. Sejladsledelsen startede med udsættelse pga. lidt rigelig vind, og flere A-Cat sejlere snakkede om at det vist måtte være det for denne weekend. En time senere blev udsættelsen strøget, og så skulle der kapsejles. Bo og jeg gjorde klar og kørte bådene ned på stranden, og det kom bag på de andre som vist havde hidset hinanden op til at det var for meget - de fik travlt med at få rigget til og komme på vandet. Lidt flere gennemførte sejladserne, og i sidste ende fik vi 2. og 3. pladsen på danske hænder - førstepladsen gik til tyske Donald som havde 90 kg. at gøre godt med, ikke dårligt i de vindstyrker.

/Thomas Paasch