Skip to main content

Årsranglisten 2020

Så er 2020 pandemi årsranglisten klar - og det er noget af en tynd kop te.

Aldrig før er det sket at ingen har deltaget i mere end 2 stævner på en sæson, men vi kan dog glæde os over at antallet af deltagere på listen er gået fra 10 sidste år til 11 i år. Jeg tænker der er flere der var sultne efter at kapsejler lidt, mens det var muligt.

Kapsejladssæsonen startede først i august måned, og med et begrænset antal stævner til rådighed, var der ikke plads til slinger i valsen. 

Highlander Cup (DM) i august var årets første stævne i kalenderen, og med en sejr her foran Tom Bøjland og Christian Nygaard, tog Thomas Paasch første vigtige skridt i retning af at vinde ranglisten i 2020. 

Næste skud var Wessel og Vett cup, hvor Christian lagde hårdt i om lørdagen i den ret så friske vind. Da Thomas samtidig brugte en del tid på badning, tippede ranglisten over mod Christian lørdag aften. Thomas fik dog lidt mere styr på det om søndagen og fik minimeret Christians pointsforspring i stævnet og kunne dermed fastholde føringen på ranglisten selv om Christian vandt stævnet. (Færre deltagere giver færre ranglistepoints)

Harboe Cup blev aflyst pga. Corona og dermed så det ud til at Pizza Open i Wismar/Tyskland skulle afgøre det hele. Thomas og Christian havde de bedste kort på hånden, men også Tom Bojland og Peter Boldsen havde gode chancer for at snuppe førstepladsen hvis de blev bedste dansker i feltet.

Umiddelbart inden stævnet ville tyskerne dog ikke have besøg fra danskere der kom fra hovedstadsområdet, og dermed blev bolden spillet over til Lars Schrøder der med en top placering kunne hive den hjem, eller Peter Boldsen der selv med en middelmådig placering kunne vinde ranglisten, da han så ville være den eneste der havde 3 tællende stævner.

Men vejrudsigten op til stævnet varslede dog om vind op til 30 knob i stødene. Så det endte med at ingen dansker tog afsted.

Så dermed var det kun 2 stævner det kom til at afgøre ranglisten. 

Christian blev årets højdespringer, der gik fra en 5. plads i 2019 til en 2. plads.
Lars gik den anden vej fra en 2. plads til en 6. plads, men det er ikke så mærkeligt når han nu kun kunne deltage i 1 stævne.

Og for 15. gang i træk, var det atter engang Thomas der endte på toppen af listen.

Foto: Per Heegaard, Wessel & Vet Cup