Skip to main content

Årsranglisten 2019

Så er det igen blevet tid til at opgøre ranglisten for det forgangende år.

Peter Boldsen var den mest aktive kapsejler med hele 10 stævner i 2019 sæsonen. Og han var ikke kun aktiv men fik også lavet nogle fine resultater. Men først da vi nåede til Maj havde vi det første stævne på dansk jord, og her viste Tom Bojland at han ville ligge en billet ind på ranglisten ved at vinde stævnet.

Lars Schrøder havde dog andre planer. Han viste styke og vandt de to næste danske stævner (inkl. DM). Desværre for Lars var deltagerantallet ikke så højt ved de danske forårsstævner, og dermed var rangliste pointene der fulgte med heller ikke på maks. Thomas Paasch og Peter Boldsen tog sig til gengæld af topplaceringerne ved et bedre besøgt nordtysk stævne, og kunne derved holde sig inde i kampen.

Ved Highlander Cup i august slog Lars igen til med en kneben sejr, og overtog dermed føringen på ranglisten med blot 0,87 points foran Thomas. Christian Nygaard gjorde det også godt, og kom dermed tilbage på ranglistens 3. plads, hvor han også havde sluttet 2018 sæsonen. Lars havde haft et super godt efterår i 2018, og da nogle af sidste års stævner begyndte at falde ud af den aktuelle rangliste, som jo beregnes løbende 1 år tilbage, rykkede Thomas igen op på førstepladsen med den smalleste margin på kun 0,04 point!!! Tom var i mellemtiden rykket op på 3. pladsen igen foran Peter Boldsen og Christian Nygård.

Flensburger Fördewoche var næste showdown i slutningen af september. Peter Boldens lagde hårdt ud ved at føre efter førstedagen. Men Lars satte hårdt ind på anden dagen og vandt stævnet og overtog dermed igen rangliste føringen med nu "hele" 1,87 points foran Thomas. Peter rykkede atter op på 3. pladsen.

Sidste reelle chance for at ændre på tingene var Pizza open i Wismar/Tyskland i anden weekend i oktober. Masser af tilmeldte både, så kampen ville blive hård og kravet var klart: Thomas skulle vinde stævnet hvis han ville vinde ranglisten, og Lars skulle gerne ende et par point længere nede af listen. Og det var præcis hvad der skete. Så for femte gang i sæsonen skiftede førstepladsen på ranglisten hænder, og dermed kan Thomas for 14. gang i træk kalde sig vinder af årsranglisten, med den smalleste margin til dato på blot 1,13 point.

Peter Boldsen holder 3. pladsen foran Tom Bojland og Christian Nygaard.

Vi har aldrig haft så hård en kamp på ranglisten med så mange positionsskift i hele top 5-6 stykker som i 2019. Intet kan tages for givet "and it ain't over til the fat lady sings". Det lover godt for en spændende 2020 sæson.

Antallet af aktive på ranglisten er desværre faldet med 2 i forhold til 2018, men med nye både der er kommet til i efteråret er der ingen grund til at tro at det ikke vil vokse lidt igen i 2020.
 

Årsranglisten kan findes her: http://www.a-cat.dk/rangliste/2019-11-31