Skip to main content

CPH Maydays, Rungsted 17. - 19. maj 2019

Først en tak til Felix som er “bagmand” bag det nye A-Cat stævne CPH Maydays. Når ordet bagmand virker passende i denne henseende, er det med henvisning til, at Felix som med-planlægger af stævnet havde fået indført en premie for bedste U25 sejler. Hmmm … resten af feltet kunne snildt have været far til Felix! Men stort tillykke til Felix med den første CPH Maydays U25 champ titel. Vi håber selvfølgelige, der kommer flere nye unge til klassen, så Felix kan få lidt modstand i 2020.

Navnet CPH Maydays er jo en hyggelig leg med dobbeltbetydningen af mayday. Sjovt nok bød første dagen på forhold, der sagtens kunne have medført den meget bogstavelige betydning: Mayday mayday mayday - We are sinking! Heldigvis vendte vi alle sikkert og klogeligt tilbage til havnen efter en enkelt sejlads. Og fordi der blev sejlet rimeligt safe, var der faktisk overraskende få kæntringer. Lars, som ellers er mest trænet i sejlads på fladt vand, sejlede sig til første pladsen med klog og igen safe sejlads.

Dag to (lørdag) var regnen, den hårde østenvind og de store bølger erstattet af en lang vente-dag på havnen i vindstille og sol. Heldigvis blev vi sidst på eftermiddagen kaldt på vandet, hvor vi efter lidt flere timers venten på vind fik en frisk og en halvfrisk sejlads. Første sejlads vandt Christian og anden sejlads tog Lars sig pænt af. Tom Bøjland prioriterede en konfirmation og måtte indkassere to dyre DNC’er. Vi var først i havn omkring 21:00. Så der skal lyde en stor tak til de frivillige, som brugte dagen og aftenen på, at vi fik gennemført et godt stævne.

Søndag blev en lang og social dag på land. En dag vi selvfølgelig brugte klogt på at udtænke nye systemer og trailer konstruktioner. Omkring en halv times tid inden sejladserne blev afblæst opdaterede Thomas meget forudsigende ranglisten.

Håber dette er starten på en tradition. 

Podiet blev besat af:

Guld til Lars Schrøder :1-(2)-1
Sølv til Christian Nygaard: 3-(5)-1
Bronze til Thomas Paash: 2-(3)-2