Skip to main content

Pizza Open

Pizza Open i Wismar/Tyskland er for mange sejlere årets sidste stævne. Et stævne hvor man om aftenen sidder tæt ved pejsen for at få varmen efter en kold efterårsdag på vandet. Men sådan var det ikke i år – det var et sommer stævne, og endda et af de bedre. Høj solskin, op til 25 graders varme, ikke en sky på himlen og 8-20 knobs vind.

Lørdagen startede med vind i den lette ende af skalaen. Hvis man var på rette sted til rette tid, var der lige vind nok til at bådene kunne foile, men ramte man den forkert eller mestrede man ikke teknikken med at flyve i den lette vind, måtte man ”nøjes” med at sejle på old school maner, og feltet blev derfor hurtig splittet. Det 19 både fra Tyskland, Polen og Danmark stillede til start.
Vinden tiltog til 14-16 knob med stød omkring de 20 knob, men det flade vand i Wismar bugten gjorde det til en ren fornøjelse at sejle, og hastighederne rundede de 25 knob. Der blev igen eksperimenteret med foiling på kryds. Ikke altid lykkedes det at holde en god VMG, men når det virker, så virker det ret overbevisende.

Det viste sig hurtigt at top striden skulle stå mellem Tyske Alex Meister og danske Lars Schrøder og Thomas Paasch. De tre stak som regel klart af fra feltet med danske Peter Boldsen liggende ret konstant på en 4. plads mellem de førende og resten af feltet. Meget tætte sejladser i toppen med skiftende føringer undervejs gjorde det utrolig intensivt og til tider krævede det målfoto at afgøre vinderen.

Inden 7. og sidste sejlads havde Lars Schrøder en spinkel 1 points føring over Alex Meister, men Lars måtte udgå med en brækket rorpind i sidste sejlads. I sidste stævne i Glücksburg vandt Lars, á point med andenpladsen, men denne gang vandt Alex Meister á point med Lars på anden pladsen.
Thomas Paasch blev treer og Peter Boldsen endte på fjerdepladsen.

De samlede resultater kan ses her: http://a-cat.dk/sites/default/files/PizzaOpen2018.pdf