Skip to main content

Fördewoche 2018

I weekenden (15.-16. September) blev der afholdt ”Catamaran Cup” ved Fördewoche i Flensborg fjord. Kapsejladsen er åbn for Hobie Cat 16, Formula 18 og A-Cat.
I A-Cat klassen stillede 6 danske både op med det klare mål at sætte sig på podiet. Vejrudsigten var lidt hidsig – omkring 12 knobs vind men med byger på den anden side af 20 og muligvis tordenbyger.

Til at starte med var vinden ganske rigtig omkring de 12 knob, men allerede da starten skulle gå, begyndte vinden at dreje og tiltage. 3 gange blev startproceduren sat i gang og stoppet igen pga. radikale vinddrejninger og da vi endelig kom i gang var vinden flere gange over de 20 knob.
Dagen bød på masser af udfordringer, masser af vind og masser af kæntringer og de fleste havde pænt lange arme da de sidst på eftermiddagen hev deres både op på stranden. Det blev til 4 tætte sejladser med 4 forskellige vindere (3 af dem danske) og dermed var intet afgjort før søndagens sejladser.
Ifølge WindFinders målestation i nærheden havde det blæst 21 knob med stød op til 30 knob. Bølgerne i Flensborg fjord bliver heldigvis ikke ret høje, hvilket gjorde at det var lettere at håndtere vindstyrken.

Søndag var der kun planlagt 2 sejladser. Vejrudsigten var lidt som dagen før, men fra en lidt mere sydlig retning. ”Ordnung muss sein”, så selv om ikke alle var kommet ud til startområdet, blev sejladsen startet 10:30 som skrevet i sejladsbestemmelserne.
Lars Schrøder og jeg havde en hård og spændende kamp hele vejen rundt på banen i en lækker 10-12 knobs brise, og da jeg rundede gaten for at gå ud på fjerde omgang fortsatte Lars ind over målstregen – det kan godt betale sig at holde øje med signalerne på startskibet inden starten…
Stillingen inden sidste sejlads var nu 1 points forskel mellem Lars og jeg, og dermed var spændingen intakt. Vinden var nu igen tiltaget til lige under de 20 knob, og hastighederne kom igen på den anden side af 25 knob. Jeg fik lige klemt mig rundt om topmærket i førerpositionen, men 2/3 nede af lænsbenet knækkede mit læ ror mens jeg var fuldt foilende i høj fart. Efter sigende et spektakulært styrt, og dermed var jeg ude af kampen.
Christian Nygaard vandt sejladsen med Lars Schrøder på andenpladsen.

Efter en fratrækker vandt Lars Schrøder stævnet á point med Thomas Paasch på andenpladsen og 2 points foran tyske Alex Meister. Christian Nygaard missede podiet med bare 1 point.
En fed weekend med tætte sejladser og masser af action.

De samlede resultater kan findes her: http://a-cat.dk/sites/default/files/fsc2018.pdf