Skip to main content

333 Cup i Svendborg

Svendborg Sejlklub (sejlklubben med en af landets bedste beliggenheder og klubforhold + rare og kompetente klubmedlemmer) holdt DM for Hobie 16, og det danske A-cat felt så chancen for at koble sig på noget skæg katamaranræs.

Svendborgsund gav interessante udfordringer, både med vindretningen, og til sidst osse med en del tang. Men som altid
er det ens for alle, så det fik ikke stor betydning for resultat. Det blev til 10 herlige sejladser i varierende forhold, nok mest til den lette side.

Der kunne flyves i nogle sejladser, sygt vildt hurtigt når det spiller. Som i SYGDT. Det skal altså prøves. Et par sejladser med svagere vind var mere på grænsen, nogle få gange var der gevinst ved at flyve, de fleste gange ikke. Og det er dobbelt op i begge varianter, gevinsten er stor, men det er tabene osse.

Feltet var tæt, så rimelige jævnbyrdige ræs, hvor der flere gange næsten skulle målfoto til. Thomas Paasch vandt med sin vanlige stabile sejlads, men blev presset af Lars Schrøder, der havde fået extra polsk gear og Tom Bøjland (der vist til gengæld ikke havde fået al sin rigelige fart med hjem fra Italien;- ).

Næste store ræs er EM i midten af juli i Travemuende. Indtil videre lige under 100 deltagere på én linje, så det kan blive interessant med 40-50 flyvende både på vej ind i gaten :-)

Resultater kan findes her: http://a-cat.dk/?q=node/1792
Og ranglisten er som sædvanlig også opdateret: http://a-cat.dk/?q=rangliste