Skip to main content

"DM", Sail Extreme, Kerteminde 2018

I alt 11 både havde fundet vej til Kerteminde. 9 fra Danmark samt Alexander Zylka fra Tyskland og det tjekkiske missil Vladislav Ptasnik. Som forøvrigt fortsat er i meget høj, men ukontrolleret fart. Hvilket igen gav anledning til at Bo måtte genopfriske diverse kapsejladsregler med ham. Alt sammen i en god tone og med smil på læben naturligvis.

De fleste af A-Cat sejlerne nød igen igen fantastisk gæstfrihed hos Monica og Peer på Svanevej. Overnatning i kælderen, gril på terrassen og udsigt over bugten til morgenmaden.

Omkring grillen blev der dukket øl og afholdt generalforsamling, hvor der forventeligt opstod pinlig tavshed omkring valg af ny formand. Der opstod ikke ligefrem kampvalg. Så tak til Tom for, at du tager et år mere - nu dog sammen med din nye formands-aspirant … Bo.

Lars havde støvet sin “reserve-båd” af efter at den forheksede nye var begyndt at lække en brunlig klæbrig substans fra foilsne. “Den skal lige køres til” kunne jeg berolige Lars med. Det tager ca. en sæson med en Exploder. Alt virker fx perfekt på min efter, at jeg på 6-8 mdr. sendte tre ror til de evige kulfiber-jagtmarker. Eller de ligger faktisk stadig på havnen bag min kasse og venter på at blive ombygget til nye vandre-pokaler. Søndag viste Lars i øvrigt, at lokal kendskab er handy, når vinden ikke er jævn nok til, at man bare kan folie der-u-af.

På vandet blev det også hurtigt tydeligt, at Thomas ikke havde tænkt sig at vige sin plads på tronen. Derved blev kampen om andenpladsen en slags fight om at blive den første efter Thomas osv. Vi må snakke med Kerteminde om ikke de næste år kan lave et spec. A-cat podie med fire pladser.

På trods af en lidt slap vejrudsigt bød lørdag på perfekte forhold i alle 6 sejladser. Så der blev sejlet rigtig stærkt. Efter vinterens ombygning er min Exploder begyndt at sejle noget der minder om foilende plat læns. Hvilket rigeligt kompenserede for at mit 4 år gamle omsyede Landenberger ikke ligefrem bringer mig hurtigt op med “stole-liften”. Søndag bød på let vind og kampen om
podiepladserne (altså de to nederste trin) blev meget intens. Hvilket også fremgår af resultatlisten. Super spændende sejladser med mange tætte dueller. I øvrigt er jeg ret vild med, at resultatlisten viser fødselsår og at Vladislav’s alder er angivet som “alt”.

Peter burde have vundet prisen som stævnets fighter, da han efter en dybdegående massage var blevet “lidt utilpas” (auch alt). Peter kunne i øvrigt berette, at man i hans tilstand slapper bedst af, når der foiles. Tror vi må få lavet en “Chuck Noris” vandre pokal som skifter ejermand fra stævne til stævne. Eller måske Thomas er med på, at vi bruger hans nye seje trucker kasket til formålet.
Eller måske bare fortæller, hvor han har købt den. Vi skal bare lige have den broderet med et eller andet med Chuck …

Podiet blev endelig besat af:
Nr. 1 Thomas Paash (1969/jung/altså stadig i 40’erne)
Nr. 2 Christian Nygaard (1967/alt)
Nr. 3 Tom Bøjland (1963/sehr alt)

Links:
Resultatliste og opdateret rangliste

Andre bemærkninger/observationer:
Peter brugte ikke spec. meget tape
Peter tømte båd for vand mellem alle sejladser (pga tapemangel?)
Forældre-ribs er et koncept der bør gen-genovervejes efter optimisten …
Brians båd er stadig meget gul
Det var godt at se klassens junger Mann / Frederik
Vi aftalte at stille op til Harboe Cup i Skælskør d. 29.—30. september

Ses til Crown-Cup i Rungsted d. 9. - 10. Juni!

Christian