Skip to main content

Flæske Cup

Thomas var så venlig at udeblive for årets Flæske Cup i Vallensbæk. Det rykkede lidt rundt på nogle ting. Formand Tom fik lov til at vinde. Var det egentlig ikke første gang? Jeg blev nr. 2. og får nu for første gang lov til at føre pennen. Og “tak" for det Thomas.

Vinden var rigtig god, altså en time før første start kl. 11:00. Første sejlads som blev afviklet fuldt foilende, når det gik ned af bakke var helt sikkert den mest fair alle. Så den vandt jeg naturligvis i sikker stil. De efterfølgende sejladser var præget af at luften fisede mere og mere af. For ikke at tale om tangen. Så der var det Tom, der helt urimeligt rendte med prikkerne. Stævnets to ungersvende Felix og Calle mistede gradvist koncentrationen og begyndte at skære hjørner af og til slut forsøgte Felix endda at overhale mig ved at padle i mål. Tror de kunne lugte, at flæskestegen var ved at være klar inde på land.

Stillingen mellem de unge blev, at Calle kom ind på en ærefuld tredjeplads. Calle har i øvrigt sine meget hurtige og meget irriterende momenter. En gang ned af bakke foilede han i tynd luft igennem læ’en på mig og en anden gang på kryds udnyttede Calle til fulde, at jeg sejlede rundt med to hårdt komprimerede klumper tang kilet fast i sværdkisterne. Man må i øvrigt beundre Calle's ungdommelige smidighed (se benstillingen i billedet).

Starterne skal i denne beretning have et kapitel for sig selv. For sjældent har det (med feber) været så nemt at tilkæmpe sig pole-position i alle starter (se selv billedet, som kunne være taget i hvilken som helst af starterne). En enkelt gang så man endda Tom og Calle filtret sammen tre-fire bådslængder fra linjen da starten gik. Og dette på trods af, at der var plads til mindst 10 a-cats mellem dommerskib og læ mærke. Frustrationerne var da også til at tage og føle på til sidst. Fx forsøgte Felix fra min læ, at overbevise mig om, at jeg var startet for tidligt. Mon ikke vi skulle gøre dette til et indsatsområde i forbindelse med næste træningssamling?

Da vi kom på land igen havde flæskestegen stort set nået den optimale kernetemeratur og sværen var dejlig sprød. Selskabet var også godt og øllerne kolde. Og jeg synes endda Finn-jollerne opførte sig rigtig pænt hele dagen; men de kommer nok aldrig til at folie. Synes godt vi kan vende tilbage næste år. Måske endda med mere end fire deltagere.

God vinter til alle. Husk at komme på vandet. Der er masser af gode dage tilbage.