Skip to main content

Foil Cup

10 både (incl. Coen de Konig fra Holland) havde fundet frem til Kaløvig.

Dertil kom at alt hvad der ellers kunne foile i DK var inviteret, så ialt 37 både dukkede op (Nacra17, Moth, Foil surf og Foil Kite)

Fredag ankom de fleste af os i silende regn, Frederik og Lars var seje og tog lige et opvarmningstræningspas, mens Morten ledte efter sine kugler det meste af aftenen - velvilligt assisteret at et hold yngre lokale Nacra17 trunter - de mangler stadig har jeg hørt fra upålidelig kilde.

Lørdag fik vi sejlet 6 sejladser i fantastisk sommer vejr. 4-6 meter - varierende tryk og retning banen rundt. super træningsforhold. Steffen var flyvende (hans båd steg vist lige lidt i pris med den speed) men Thomas var som regel smartest ved afslutningerne.

Og så var der pastegryde da vi kom ind - derefter et par timers snak og debrifing (samt nulren båd) så var der det store grill party (de kan sq noget med affodring af sejlere i KBL).

Søndag startede noget grå, og med med varierende vinde på 3-8 meter, man kunne virkelig blive fanget på det forkerte ben gang på gang, og det var tydeligt at den der var bedst til at holde hovedet ud af både samt bedst til boat handling var hurtigst.

I 4 sejlads kom luften - jeg fik den først da jeg rundede topmærket et stykke efter Boldsen, Mathias og Thomas, og besluttede sådan set bare at pege næsen mod bundgaten i direkte linie og ellers holde fast, da luften ramte Mathias og Boldsen sagde det bare "pof" "pof" og de styrtede begge to - som en sand mester besluttede Thomas sig for at det ikke kunne betale sig at styrte, men derimod at se hvor stærkt en A-cat kunne sejle - og den kunne ihvertfald sejle 27,2 knob. - Da vi nåede op til topmærket igen, besluttede vi os for at det vist var nok for idag og sejlede i havn.

Derefter var der pastegryde, kage og pandekager ad libitum samt en fælles debriefing klasserne imellem.

Resultaterne kan ses her

http://www.a-cat.dk/sites/default/files/FoilAndCatCup2017.pdf

Tak til Boldsen for at være ophavsmand til konceptet og tak til KBL for at sikre at vi ikke gik sultne i seng.

Tom