Skip to main content

Årsranglisten 2016

Så er tiden igen inde til at lave status over kapsejladsåret - eller med andre ord, det er tid til årsranglisten 2016.

Lidt statistik at starte ud med:
Ny rekord i kapsejladsaktive A-Cat sejlere i Danmark. i 2016 havde vi 16 sejlere som deltog i kapsejlads, hvilket er 5 flere end sidste år. Det er fantastisk. Lad os håbe trenden fortsætter.
Der var 11 stævner med dansk deltagelse. Lidt flere end sidste år, men vist meget på niveau med hvad der plejer at være.

Lars Schrøder, som endte på andenpladsen i 2015, lagde hårdt ud med en sejr i Schwerin, fulgt op med en andenplads i Kerteminde. Desværre stoppede hans kapsejladsaktiviteter for 2016 efter det, og med et system der tager gennemsnittet af årets 3 bedste kapsejladser, gled han ned af stigen da sidste års Pizza Open resultat røg ud.
Det gjorde plads til at de 3 forfølgere (Tom Bøjland, Steffen Bay og Peter Boldsen) kunne rykke op ad listen og indtage pladserne 2 til 4. Kampen var tæt blandt de 3, og lige som sidste år ligger de alle 3 inden for ca. 4,5 point.

Ud over sejlere der vendt tilbage til kapsejlads efter en pause, af forskellige årsager, er der også et par "new comers". Højst placerede nye navn på listen er Jens Thuesen på en 9. plads.

Øverst på listen (for 11. gang i træk) sidder Thomas Paasch atter en gang. Bedste danske VM resultat, NM og DM giver tilsammen et forspring på knap 30 point til anden pladsen og også højste rangliste score i klassens danske historie.

Når næste sæson starter, vil der atter være nye både, opdaterede både, og rutinerede konstellationer der stiller op, og det bliver atter engang spændende at følge ranglistens udvikling i 2017.

Ranglisten kan findes her.