Mischa Heemskerk fik velfortjent VM sejer i suveræn serie med udelukkende 1 pladser og flere minutter til nærmeste konkurrenter, som var henvist til at kæmpe udelukkende om, hvem der kunne sikre sig de to andre pladser på podiet af dette års udgave VM.
Vi kan naturligvis kun have gættet om det havde været samme sag hvis Glenn Ashby ikke havde haft travlt med at holde båd dåb af den nye AC testbåd i Auckland NZ. Darren Bundock tog en sikker andenplads, han var skarp og godt sejlende i alle forhold. Steven Brewin tog 3. pladsen, 1 point før Jacek Noetzel som er VM arrangør næste år I Sopot, Polen.
Thomas sejlede en flot 10. plads hjem, med en god stabil serie, og fik mange rosende ord med på vejen af hans fine nye velfungerende Nikita Viking edition. Der ud over var det en lærerig oplevelse for de 4 andre danske både som deltog.

Resultater kan ses her: http://a-cat.dk/?q=node/1537
(Ranglisten er også opdateret.)

Set i bakspejlet blev det et VM som fik en ulige drejning, da arrangøren havde valgt ikke at bruge 2 bane områder, men afvikle på en bane. 1. fleet formiddag og 2. fleet eftermiddag. Et uventet problem med skæv fordeling vindforhold og fleet inddeling. For eksempel sejlede Mathias 4 qualifying sejladser i meget let vind.
Dag 1. blev aflyst, grundet vind over limit, det viste sig hurtigt at der heller ikke var mulighed for at hente manglende sejladser.
Efter de indledende 4 qualifying sejladser, fik sølv fleet således kun 2 sejladser, mod guld fleetens 4 sejladser. 6 sejladser på fem sejldage, noget som man i fremtiden vil gøre alt for at undgå sker igen.
En gruppe er nedsat til at se på opdatering af Championship Rules hvor Tom Bøjland deltager.
Det skal dog siges at bane leder og alle de frivillige gjorde en stor indsats og at stævnet der ud over var vel arrangeret og ikke manglede noget. Måling af både og kontrol af udstyr var ændret til ”egenkontrol” med efterfølgende tilfældig kontrol måling efter sejladserne, som fungerede efter hensigten, og det var rat at ikke bruge flere dage på at måle alle både før stævne start.

/Frank