Så har vi passeret skæringsdatoen for årsranglisten 2015.

Aktiviteten i 2015 kunne dsværre ikke stå mål med 2014. I 2015 var der kun 9 stævner på listen mod 16 i 2014, mens antallet af sejlere på listen er stort set konstant.

Spændingen om førstepladsen blev til gengæld holdt indtil årets sidste stævne. Lars Schrøder havde lagt sig i spidsen efter fine resultater i Schwerin, Sail Extreme og DM.
Vores rangliste system tager gennemsnittet af de 3 bedste stævner en sejler har haft i løbet af det forgangende år. Har man kun haft 2 stævner, bliver de lagt sammen og delt med 3, og derfor har man ikke en chance for at vinde ranglisten, med mindre man har sejlet mindst 3 stævner (hvilket vel er meget rimligt). Lars's eneste trussel mod en samlet rangliste sejr lå på ranglistens 6. plads inden Pizza Open. Det var mig der havde to gode resultater fra foråret, og så ikke havde siddet i A-Cat'en siden juni månede, pga. et C-Cat eventyr.
Lars forsvarede sig fint lørdag til Pizza Open, mens jeg bankede rusten af. Med et par prikker søndag avancerede jeg dog på listen, og fik scoret de nødvendige ranglistepoints...
Det har vist aldrig været et tættere opgør.

Så for 10. gang i træk står der "Thomas Paasch" øverst på ranglisten, og Lars er igen tilbage på andenpladsen (som han også havde i 2011). Formanden (Tom Bøjland) kom ind på en tredje plads, specielt hjulpet af en flot VM resultat.
Peter Boldsen var den mest aktive sejler på listen, skarpt forfulgt af Tom.

Der har ikke været de vilde højdespringere på listen i år, men skal én nævnes, er det Steffen der hoppede 3 pladser op, til en samlet 4. plads.

Til gengæld er Bo Ehrhardt droppet fra anden pladsen og helt ud af listen, mon ikke han vender hårdt tilbage i 2016.

Lad os håbe rangliste aktiviteten stiger igen næste år, og at vi ikke bliver ramt af så mange stævne aflysninger som i 2015. Der er kommet nye medlemmer og flere af de gamle ruster op over vinteren, så det bliver spændende igen næste sæson.

Hele listen kan ses