Et af årets højdepunkter i den danske A-cat klasse er Tysk Mesterskab, hvor der altid er god konkurrence, godt vejr og øl. I år var stævnet på Wannsee i Berlin og det gjorde sejladserne ekstra udfordrende.

Der var 41 deltagere fra 8 forskellige lande, og favoritterne var en tidligere verdensmester fra Holland, Mischa Heemskerk og tidligere Dansk Mester lokale Thilo Keller (der osse har været i top 5 til EM flere gange og vundet tysk mesterskab tidligere). Hertil en række andre stærke tyskere, polakker og en enkelt svensker. 3 danskere var taget med for at se hvordan vi klarer os i konkurrencen. Jørgen Hansen, fra Kolding klarede sig bedst på 8 pladsen, Lars Schrøder og Frank Lavrsen fordelte sig ned ad listen, med Frank på 20. pladsen (han var hurtig, når han kom op at flyve på sine sværd).

Oppe foran levede Thilo Keller op til hjemmebanefavoritrollen og vandt rimelig sikkert. En gammel kending her i Danmark, Pontus Johsson fra Ystad blev 2er, efter meget stabil sejlads. Mischa Heemskerk blev 3er, han sejlede noget svingede, men han var bedste til at flyve og vandt sygt meget, når det virkede (foilsne knækkede lørdag, så det holdt ham lidt tilbage).

All images Matthias Grothues-Spork