Skip to main content

Mövenstein Regatta 2021

I weekenden blev der afholdt Mövenstein Regatta i Travemunde. Der var i alt 11 tilmeldte A-Cats – heriblandt tre danske både: Thomas, Lars, og Frederik. For de danske sejlere var det første stævne udenfor landets grænser i næsten 2 år og dermed en god mulighed for igen at få vurderet det danske niveau.

 

Metrologerne havde lovet 18-20 knob fra sydvest lørdag, og det var den vind, der mødte sejlerne lørdag morgen. Til stævnet deltog der, udover A-cat, også F18 og 14 footer på samme bane, hvilket krævede øget opmærksomhed banen rundt.

Der blev sejlet fire sejladser første dag; Thomas gjorde rent bord og lavede fire førstepladser, Lars lavede også en stabil serie på 4, 3, 2, 2 og Frederik viste, at ny båd og træning kan bære frugt og lavede to andenpladser i første og anden sejlads, men i tredje ville han også prøve at kæntre ved topmærket, hvilket resulterede i, at sejlet røg ud af hulkilen, og dermed var hans dag slut.

 

Søndag bød på lidt mindre vind. Planen for danskerne var klar: Med Thomas og Lars på henholdsvis 1. og 2. pladsen manglede Frederik bare at sejle sig op, så der kunne blive rent dansk podie.

Planen gik godt i første sejlads med Thomas, Frederik og Lars på 1, 2, 3. I anden sejlads knækkede Lars’ storskøde, og dermed var hans dag slut. Thomas og Frederik lavede igen en 1, 2, og alt så godt ud.

Mellem anden og tredje sejlads ændrede dommerne antallet af omgange fra tre til to, og da Frederik ikke kan læse tysk, var bogstaverne LA2 umulige at læse. Det resulterede i, at han efter anden lænser, hvor han kæmpede om andenpladsen med en halv bane til nummer fire, besluttede at tage en omgang til sammen med den båd, han kæmpede med. Thomas havde godt nok vist vejen og var gået i mål som nummer ét, men der skal mere end det til at stoppe en god sejlads. Derfor endte Frederik på en syvendeplads.

Sidste sejlads blev sejlet i let vind, den første hvor der ikke kunne foiles. Dette kunne ses på resultaterne; de klassiske både kom pludselig frem i feltet, og Frederik måtte sande, at han skal hjem og træne letvejrssejlads. Thomas blev tre og Frederik otte.

Samlet endte Thomas (igen) som nummer et, mens Frederik blev nummer tre og Lars seks.