Skip to main content

Drone Camp 2024

Ved sidste års generalforsamling foreslog Peter om man skulle prøve at lave en alternativ træningslejr, hvor man fik en dronepilot med på banen, så man kunne filme træningen, og efterfølgende bruge optagelserne til debrief og til at lure teknikker, trim osv.

Der var bred opbakning til at det kunne være et spændende koncept, og effektiv som Peter er, fik han banket det hele på benene til forårs opstart i 2024.

Vejrguderne var ikke rundhåndede med temperaturene, og lørdag formiddag sparede de også på vinden.

Vi havde 1 træningspas lørdag formiddag i meget let luft. Efter en frokost på land, fik vi et træningspas mere om eftermiddagen, hvor der også kom lidt mere vind. Desværre kom der også regn i løbet af eftermiddagen, så dronen måtte i hangar. Efter yderligere et par sejladser var de fleste så kolde, at det ikke gav mening at fortsætte.

Lørdag aften havde vi debrief med træner Markus mens drone pilot Søren viste optagelserne frem. Det er altid spændende at se sig selv og andre udefra, og den største høst kommer af de diskussioner det medfører, når man bemærker noget hos de andre eller træneren kommer med indspark og kritiske spørgsmål.

Søndag var dronen sparet væk, da de fleste nok ville have travlt med at pakke sammen og komme hjem når træningen var omme, i stedet for en grundig gennemgang af optagelser. Lidt ærgerligt, da vinden søndag var langt bedre - men sådan er det.

Markus lavede dog lidt optagelser på sin telefon, som vi kort gennemgik da vi kom i land.

Stor tak til Markus og Søren for træningen, og til Peter for at stable det hele på benene. Århus International Sejlsportscenter var den perfekte ramme om arrangementet, hvor vi også udnyttede faciliteterne til at rode med både og optimere systemer i den store hal.

Så alle kan få noget ud af det, har vi fået droneoptagelserne, som kan ses via nedenstående links.

Der er også optagelser fra stævnen af DEN 1 fra søndagens 3 første sejladser. Frem med popcornene, der er ca. 1 time og et kvarters underholdning.

Lørdag formiddag

Lørdag eftermiddag

Søndag race 1

Søndag race 2

Søndag race 3

Bh. Thomas