Skip to main content

Årsranglisten 2023

Selv om vores herboende belgiske venner Astrid og Wim forlod landet, og dermed også ranglisten, voksede ranglisten i 2023 fra 10 til 11 deltagere. Det skyldes to nye danske sejlere i flokken (Anders og Jesper) og også at Morten vendte tilbage efter et par års fravær fra listen.

Desværre var 2023 sæsonen præget af et par aflyste stævner. Der var planlagt med 2 gange Highlander Cup, som dog begge blev aflyst, og det traditionsrige Pizza Open i Nordtyskland i slutningen af sæsonen blæste væk.
Til gengæld kan vi bryste os af at Danmark var den tredje største nation hvad angår antal deltagende foilere ved VM, som fandt sted i Toulon Frankrig. Desværre skyldes det nok at antallet af foilere ved seneste VM var det laveste siden man begyndte at dele feltet op i Classic og foiler. Formentlig fordi mange forventede let luft ved den franske middelhavskyst.
Allerede nu er der 17 foilere tilmeldt næste VM om næsten 1 år i Punta Ala/Italien i september 2024, så der er gode chancer for at feltet atter vil være større der.

Ranglisten har som bekendt 3 formål.

1. Vise aktiviteten i klassen
2. Påskynde deltagelse i kapsejladser
3. Danne grundlag for udtagelse til stævner med begrænset antal deltagere (sker nogle gange til EM'er og VM'er)

Pga. at ranglisten beregnes ud fra gennemsnittet af sæsonens 3 bedste resultater, er det svært at gøre sig gældende i toppen af listen hvis man kun har sejlet 2 stævner på en sæson. (Hvis man skal have genopfrisket hvordan ranglisten fungerer, kan det læses her)
Tom er et godt eksempel på en sejler der har leveret gode resultater, men med kun 2 tællende stævner rækker det der potentielt kunne have været en andenplads kun til en femteplads.

Jan Saugmann er på vej frem, og bl.a. med en andenplads til Mövensteinregatta, kun 1 point efter vinderen, ender han på lige under 100 points på fjerdepladsen.

Indtil udgangen af september lå Peter og Christian meget tæt i kampen om andenpladsen. Men Christians femteplads til hollandskmesterskab gav ham fordelen, og da Pizza Open blæste væk, forsvandt Peters chance for at lave om på det. Så Peter endte på tredjepladsen efter Christian på andenpladsen.

En sejr ved Buchholtz Cup, end andenplads á point med førstepladsen ved DM og en tredjeplads til Hollandskmesterskab var resultaterne der atter engang gav førstepladsen til mig selv.

Listens styrtdykker er Lars, der kun fik gennemført 3 ud af 8 sejladser til DM og efterfølgende har solgt sin båd og har forladt klassen. Lars har altid været at finde i den spidse ende af ranglisten siden hans debut i klassen i 2010, og vi vil helt sikkert komme til at savne ham. Du kan stadigvæk nå at købe en båd til 2024 sæsonen Lars...! :-)

Årsranglisten 2023

Vi ses på vandet til forår 2024. Vi må håbe den hårde frost stopper, så vi kan komme tideligt i gang.

/Thomas