- en klasse i rivende udvikling…

Borstahusen Segelsëllskab inviterede atter engang til kombineret Nordisk Mesterskab & Havnefest d. 2 & 3 august på Öresunds østvendte kyst, og til vores store glæde stillede svenskerne med 9 både, hvis man tæller italienske Alberto Farnesi med, der om sommeren sejler for Loftehammars Båttsällskab.
Fra Danmark kom vi 6 mand høj, men savnede flere gode sejlere, bl.a. Frederik DEN 4, og vores venner fra det Jyske; Frank DEN 22, regerende Danmarksmester Lars “Blod” DEN 13 og ikke mindst sidste års nr 3 til NM, Jørgen DEN 18.

Med 15 både på linjen lørdag formiddag i høj sol og frisk vind fra S med rimeligt fladt vand havde vi trods savnet de helt store smil fremme, - nærmest ideelle vilkår – især for danskerne der flash’ede mange, nye flotte C og J sværddesigns i kisterne, og sørme om ikke også de foilede afsted i perioder… (undtaget undertegnede der sejler en klassisk Flyer med lige sværd og "old school" klassisk side-bend mast)

Resultaterne efter de første tre sejladser viste tre forskellige danskere med føste pladser, - Peter DEN 20, Thomas DEN1, Steffen DEN16 - hvilket siger noget om at niveauet er tæt i toppen herhjemme. Vinden øgede som lovet i løbet af dagen og i 4 sejlads var der rigtig frisk luft og vores italienske ven Alberto brugte sine brutale klub 100 kg på smukkeste vis og sejlede en førsteplads hjem foran vores egen “sværdvægter” Thomas DEN 1.
5 sejlads gik afsted og nu var vindviseren oppe i det røde felt, og det var ved at være svært at høre start signalet fra de mange blafrende sejl, men afsted fløj vi og også i denne sidste sejlads kunne Alberto iklæde sig laurbærkransen, med vores svenske vært Jens Lekland som toer.

Efter sidste sejlads blev turen på kryds tilbage til stranden lidt af en overlevelses tur i den hårde vind– dog en af de sjovere overlevelsesturer som jeg selv vil huske længe. Alle kom ind og dét uden de store skader.

Stillingen efter dagens 5 sejladser og en fratrækker var;
Alberto med 9 point,
Thomas DEN1 med 11,
Peter DEN20 med 12
og Steffen DEN16 med 14.

Aftenen bød på fælles hygge grillmiddag på havnen sponsoreret af Jens, Pelle og ICA, samt lidt italiensk rødvin og dansk øl fra gæsternes lokale hjembyer. Middagen var et hyggeligt initiativ, men de gamle mænd holdt ikke længe i baren efter dagens kampe på havet!

Kl 10 starten søndag blev udsat pga vacuum på land, til stor glæde for de tunge drenge, men Steffen DEN16 og Thomas DEN1 demonstrerede sportsånd og sejlede/drev rundt en times tid for at vise stævneledelsen letvejrs potientialet i A-cat'en og ved middagstid var feltet atter på vandet og klar til start i let brise. For inden måtte stævneledelsen først flytte banen sydpå pga enorme tang bælter hvor de bredeste nærmest havde udviklet egen biosfære i sommervarmen med små øer der kunne parkeres i…

Tre sejladser blev det til i løbet af dagen, - alle i meget let luft (og i perioder slet ingen) med høj sol, 30 grader og ingen steder at gemme sig. - der blev badet igennem mellem sejladserne for at holde hovedet blot en smule koldt!

De lette forhold kom mit gamle grej til gode da jeg (DEN007) ikke trækker rundt med finner, flaps og foils til at skabe modstand med, så det blev til tre førstepladser, dog talte kun de to med, da Tom fik dagens ene sejlads aflyst efter en kort protest høring, grundet den i perioder manglende vind.

Det var Thomas DEN1 der viste den mest konsistente præstation i både hård, middel og let vind gennem stævnet og således satte sig sikkert og velfortjent på titlen som Nordisk Mester 2014 med 16 point. Undetegnede tog 2. pladsen med 20 point og Alberto fik bronze med 25 point. Tom DEN19 på fjerdepladsen lavede også 25 point men trak det korsteste strå af de to pga Alberto´s to førstepladser.

Tak til Bostahusen SS for at arrangere stævnet og afvikle det under de meget svingende vejrforhold.

Vores danske rangliste er opdateret af formanden efter stævnet og nu bliver det spændende at se kampen om pladserne i resten af sæsongen. Tom er ved at true Jørgens 3. Plads og Peter, Steffen og Frank ligger næsten á point på 5, 6 og 7ende pladsen.

God vind

Bo
DEN007