I Surendorf nord for Kiel, blev der i weekenden 7.-8. juni afholdt Nordtysk mesterskab i A-Cat.

Der var ”the usual suspects” fra det nordtyske område, men også et par stykker fra midt og sydtyskland havde fundet vej. Det var mig der stod for det internationale islæt som eneste ikke-tysker.

Forholdene var perfekte, høj sol, 25 grader, 8-10 m/s og fladt vand. Banen var 2 gange op og ned og derefter et kort halvvinds ben til mållinien. Første sejlads forløb perfekt for mig. Den gamle taktik med at få den bedste start og så øge derfra viste sig igen at være god nok #61514;
Anden sejlads var der lidt mere skiftende placeringer i toppen. Men med en god taktisk manøvre ved topmærket sidste gang fik jeg lagt mig i rette position til at overtage føringen i løbet af sidste ”wild thing” og kunne dermed sejle ind til stranden for en kort pause med to prikker på tavlen.

Da vi tog ud igen var vinden droppet til maks. 5 m/s og det var tydeligt at man skulle ind under kysten og lave en masse vendinger for at holde sig i vinden. Feltet blev blandet lidt rundt i forhold til de to første sejladser hvor der var mere vind, bortset lige fra mig, som havde held til at få endnu to prikker på tavlen. Ikke noget dårligt udgangspunkt før søndagens sejladser.

Der var planlagt yderligere 4 sejladser søndag, men pga. den meget lette vind (måske endda for let), blev der kun afviklet 2. Jeg var her tydelig hurtigere end de andre, og kunne sikre mig titlen Nordtysk mester med en serie på 6 førstepladser.

Dermed skulle selvtilliden være i top inden EM, eneste problem er bare at jeg fortsat sejler rundt i en lånt 10 år gammel båd, så hvem ved hvad der sker når/hvis jeg får min nye båd umiddelbart inden vi tager til Frankrig om 1½ uge…