Skip to main content

Nederlandske Mesterskaber

(Holland er en af regionerne i Nederlandene)

Stævnet kunne vel med lidt god vilje godt kaldes semi(nord)europæisk mesterskab, da der stort set ikke er blevet sejlet større stævner i Europa i år. Til stævnet var der deltagere fra Belgien, Nederlandene, Polen, Tyskland, Tjekkiet, Danmark, Schweiz og Frankrig – endda med både med den tyske, belgiske, franske, nederlandske og polske mester til stede.

Vejrudsigten var frisk – og det kom absolut til at holde – 3 dage med +/- 10 m/s, så absolut på grænsen. Hellevloetsluis er nu herligt sted at sejle – næsten lige så fladt vand som Gamborg fjord, så det betød at den hårde vind var håndterbar.

Vi var 3 ”danske” deltagere afsted – Astrid, Wim & mig – jeg sejlede også med belgisk sejlnummer, da jeg i disse LGBT+ racisme-tider tænkte jeg ville prøve at være anden! Næsten gang vil jeg være fra Zimbabwe.

1. dag – hård luft – og for pokker hvor flyver de hurtigste godt på kryds. De var væk. Som i langt væk. Jeg hang i det mindste nogenlunde med bag den forreste gruppe, så top 3-4 var uden for rækkevidde, dernæst kom vi 3-4 andre både – med langt ned til resten af feltet. Samme billede hele dagen – jeg startede ikke sidste sejlads – uden dog helt at kunne forklare hvorfor jeg sejlede ind. Astrid kæmpede godt, og Wim havde problemer med sin båd.

2. dag. Jeg var træt fra morgenstunden, så træt at jeg næsten faldt i søvn på trampolin, før vi skulle ud. Jeg droppede al sejlads, da seng på hotel kaldte! Men vist en fin dag – samme som fredag – og POL-41 vandt alle sejladser. Stort!

3. dag. Mere af det samme – masser af vind. Jeg tænkte det kunne være mere god træning til DM, så jeg rodede med opsætning til flyvning på kryds. Det hjalp, så det lykkedes mig faktisk at hænge bedre på de forreste i de sidste sejladser, juhu. De 3-4 trak stadig væk, men ikke så meget. Og godt stykke ned til resten. Astrid er hård negl, så på trods at skade i hånd (dobbeltstørrelse), gennemførte hun stort set alle sejladser og kunne føje endnu en pokal til skabet. Wim glimtede momentvis, og leverede nogle fine resultater – og fik god træning i rejse båd op igen.

Alt i alt fint stævne – det kan anbefales til anden god gang. De indfødte råbte og skreg heller ikke så meget som dem de plejer, det var også rart at slippe for.

Billeder og resultater kan findes på den nederlandske FB-side https://www.facebook.com/dutchaclass