I går (fredag den 16. november) blev VM for A-Cat afsluttet i The Florida keys i USA.

I Championship rules for A-Cat'en står der at der maks må være 100 deltagere, og det var der. Det var heller ikke bare hr. hvem som helst der stillede op, i følge stævnets officielle side var der 16 OL medaljevindere og mindst 50 der havde vundet medaljer ved VM i den ene eller anden klasse. Som eksempel kan nævnes tidligere A-Cat verdensmestre som Glenn Ashby, Scott Anderson, Pete Melvin, Mitch Booth og OL medalje vindere som Randy Smyth, Jay og Pease Glaser, Charlie Ogletree, Andrew Landenberger og Goran Marstrom. Desuden deltog også verdensmestre fra andre klasser som f.eks. regerende 18'footer verdensmester Howie Hamlin og DN isbåds verdensmesteren Matt Struble. Også bådsdesignere som Mike Drummond og Maxi multihull skippere som Cam Lewis (Team Adventure).
Kort sagt et utroligt højt niveau blandt sejlerne i denne klasse - det er nok svært at finde lige så mange topsejlere samlet til start noget andet sted...

Sejladserne startede mandag, med to sejladser planlagt pr. dag og kun 1 om fredagen. Det viste sig hurtigt at kampen om medaljerne skulle afgøres blandt dem der normalt sejler A-Cat.
Efter første dag havde Lars Guck (USA) lagt sig i føring foran Glenn Ashby (AUS) og Mitch Booth (NED). Efter anden dagen var den forsvarende verdensmester Glenn Ashby rykket op til en delt første plads sammen med Lars Guck, og Pete Melvin var rykket op på tredje pladsen.

På tredje dag var vinden meget let, og det lykkedes kun at afvikle en enkelt sejlads. Igen var Lars Guck gået i føring med 1 point foran Glenn Ashby - spændingen var intakt.

Fjerde dag fik Glenn endelig vendt billedet med 2 førstepladser, han var dog ikke mere sikker end at Lars Guck var 2 points efter men Pete Melvin var droppet ned så han nu var 14 points efter Glenn. 2 sejladser tilbage fredag, så intet var virkelig afgjort endnu.

Men, der skete ikke mere, for fredag blæste det 15 m/s, og da tidligere omtalte Championship rules siger at der ikke må kapsejles i over 22 knobs vind (ca. 11 m/s), var sagen afgjort.

Glenn genvandt sit verdensmesterskab, men det var ikke uden modstand. Dermed er han den der flest gange har vundet VM i A-Cat, i alt 5 gange.