Skip to main content

EM i Warnemünde med begrænsning på antal deltagere

De sidste mange A-Cat EM'er og VM'er har været åbne for alle de deltagere der havde lyst, men arrangørene af EM i Warnemünde til sommer har valgt at begrænse antal deltagere til 100 både - og hvordan er det nu lige det håndteres?

Normalen er at ca. 80 pladers fordeles blande medlemslandene afhængigt af antal medlemmer i de enkelte lande. Dog får hvert land minimum 2 pladser. Lande med mange medlemmer får mange pladser osv. Med det antal medlemmer der er globalt, vil det sige at man får en plads for hver 11-12 medlemmer.
Den arrangerende nation for 3 ekstra pladser.
De sidste 10 pladser gives bort som wild cards, hvis der skulle være nogle hot shots der gerne vil deltage men som ikke har haft mulighed for at kvalificere sig i deres eget land.

Derfor kan sejlere ikke tilmelde sig direkte, men det er de enkelte lande som skal lave en koordineret tilmelding.

Når fristen for første tilmeldingsrunde er slut, gøres det op hvormange lande der ikke har brugt hele deres kvote, og de pladser kan de andre lande så søge om. Lande som f.eks. US og Australien får ikke brugt hele deres kvote til et EM, så der vil være mange ekstra pladser at hente der.

Danmark
Som det ser ud får Danmark nok kun 2 pladser i første omgang. I følge vores ranglisteregler anvendes ranglisten et halvt år inden stævnet som grundlag for udtagelsen. Så det vil sige at Thomas og Lars får de første to pladser. Skulle en af dem vælge ikke at tage med, vil pladsen gå videre til den næste på ranglisten osv. Det er derfor vigtigt at alle der gerne vil tilmelde sig til EM kontakter Tom Bøjland, så han kan koordinere, tilmelde og søge om ekstra pladser når den tid kommer.

www.a-cat.eu