Årets A-Cat DM blev, afholdt i den forgangne weekend i det mondæne Rungsted. Samtidig var der det landsdækkende arrangement Vild med Vand, som tiltrak en del mennesker til havnen. Nogle var også henne og kigge på vores både og ganske imponeret, men det var som om at ingen lige kunne forestille sig en jydekrog på deres Porsche;-)
Da det var et åbent DM, var det også med deltagelse af vores venlige naboer fra Sverige og Tyskland. Der blev sejlet 9 sejladser, med Thomas Paasch som samlet Danmarksmester.

Lørdagens første sejlads i let vind, blev vundet overbevisende af let vejrs specialisten Pontus Johnsson, som havde sejlet fra Sverige til Rungsted om morgenen, for at deltage i DM!
Resten af lørdagen og i dagens sidste tre sejladser, var vinden skiftende og meget let, men også korte perioder med vindpust, lige akkurat kraftige nok, til af nogle af bådene kom op at flyve på deres foils. Thomas Paasch fik lagt sig i front, á point med tyske Guido Schulte, skarp forfulgt af Tom Bøjland.
Dagens sidste sejlads, var plaget af at et strømskel med store tang øer, som meget ubelejligt havde samlet sig midt på startlinjen. En udmærket strategi var at ligge helt stille på startlinjen eller bakke og efterfølgende sejle omveje for at undgå tangen.

Søndag startede med sol og 6 - 7 m/s fra syd. Bølgerne fik lov at rulle frit gennem Øresund, og da strømmen bevægede sig i samme retning, blev bølgerne dejligt bløde. Det betød hastigheder på over 20 knob for de flyvende A-cat’s.

De første 4 sejladser om søndagen, var stort set en gentagelse af sammen forløb hver gang. På opkrydset trak Thomas, Peter Boldsen, Tom Bøjland, Steffen og Christian fra de øvrige. Efter topmærket og på første slør avancerede Thomas Paasch og Peter Boldsen yderligere. Thomas vandt samtlige af søndagens 5 sejladser.

Efter den 8. sejlads, drejede vinden 90 grader og tiltog i vindstødene til 10 - 12 m/s og måske mere.
Vi måtte ligge og vente på at banen blev drejet til den ny retning. Det var rimelige modbydelige forhold at ligge og banke pæle i, så de fleste sejlede ind. Efterfølgende tog vinden af og belønningen for de 3 tilbageværende på vandet, var en enkelt sejlads i springende vind. Thomas kom først i mål efterfulgt af Peter Boldsen. Thomas var allerede en sikker danmarksmester, forud for denne sejlads, men det er jo sjovt at sejle A-cat;-)

Den svenske sejler Pontus Johnsson kom ikke i mål, da han uheldigvis havde et brud på en wire, der medførte at han tabte masten lige før mål. Realiteten var dog, at det var held i uheld, da Pontus før denne sejlads, havde overvejet at sejle hjem til Sverige, men besluttede at sejle denne sidste sejlads, da han ikke rigtigt kunne se nogle både på vej mod den svenske kysten.
Efter at havde lånt nogle brugbare reservedele og fået mast på igen, sejlede Pontus så mod Sverige igen!! Frisk fyr.

Lige uden for top 3, kom den tyske sejler Guido Schulte, der var rigtig hurtig på førstedagen i den lette vind og lavede da også en enkelt 1. plads. På 5. pladsen havde vi Christian Nygaard, som sejlede en stabil serie, men mistede en top placering i 8. sejlads, da hen kæntrede lige før mål. Derefter endnu en tysker og så Steffen Bay, som sejlede rigtigt godt om søndagen og havde ligget noget højere på listen, hvis det ikke havde været for 2 DNC om lørdagen, som talte med i regnskabet.

Stor tak til KDY for at afviklet stævnet!

Næste A-Cat stævne er Foil & Cat Cup i Kaløvig d. 1-2 juli og så til august VM i Polen.

De samlede DM vindere på podiet:

1. Thomas Paasch DEN 1
2. Peter Boldsen DEN 20
3. Tom Bøjland DEN 77

Alle resultater kan ses her:
http://a-cat.dk/sites/default/files/OpenDanishResults2017.jpg