Skip to main content

Beretninger

Wessel & Vett foil cup 2020

KDY afviklede i weekenden for første gang Wessel & Vett foil Cup, samtidig med det traditionelle 12m stævne. Flying Phantom, Moth, Waszp og A-Cats var inviteret, men det var kun de to sidstnævnte klasser der stillede op. I A-Cat klassen var det også kun en begrænset skare der stillede op, men det ændrede ikke på at kampen var hård.

Cat Cup Fleckeby

Ikke langt fra den danske grænse ligger lille Fleckeby, med tilhørende indsø. Den idylliske og uskyldigt udseende indsø, skulle allerede på førstedagen vise sig kræve sine ofrer, blandt de 14 fremmødte A-cat´s. Gennemsnits vinden lå på 10 - 12 m/s, og til tider en del mere i de kraftige vindstød, hvilket helt klart er i overkanten for en A-cat. Det blev hurtigt til et taktisk spil, om man turde satse på at gå i trapez og foile i vindhullerne eller ej. De fleste blev straffet med kæntringer indtil flere gange, og en enkelt var så uheldig at brække masten.

CPH Maydays, Rungsted 17. - 19. maj 2019

Først en tak til Felix som er “bagmand” bag det nye A-Cat stævne CPH Maydays. Når ordet bagmand virker passende i denne henseende, er det med henvisning til, at Felix som med-planlægger af stævnet havde fået indført en premie for bedste U25 sejler. Hmmm … resten af feltet kunne snildt have været far til Felix! Men stort tillykke til Felix med den første CPH Maydays U25 champ titel. Vi håber selvfølgelige, der kommer flere nye unge til klassen, så Felix kan få lidt modstand i 2020.

Polyester Cup

I weekenden 4.-5. maj deltog A-Cat’er for første gang i Polyester Cup som bliver arrangeret af Kastrup Sejlklub.

Da man lørdag morgen trådte ud af huset og så snefnuggene hvirvle gennem luften, virkede det umiddelbart forkert at efterlade den varme dyne til fordel for en våddragt og en tur på sundet.

 

A-cat, Svendborg.

Svendborg Sejlklub (sejlklubben med en af landets bedste beliggenheder og klubforhold + rare og kompetente klubmedlemmer) holdt DM for Hobie 16, og det danske A-cat felt så chancen for at koble sig på noget skæg katamaranræs.

Svendborgsund gav interessante udfordringer, både med vindretningen, og til sidst osse med en del tang. Men som altid
er det ens for alle, så det fik ikke stor betydning for resultat. Det blev til 10 herlige sejladser i varierende forhold, nok mest til den lette side.

"DM" SailExtreme, Kerteminde 2018

I alt 11 både havde fundet vej til Kerteminde. 9 fra Danmark samt Alexander Zylka fra Tyskland og det tjekkiske missil Vladislav Ptasnik. Som forøvrigt fortsat er i meget høj, men ukontrolleret fart. Hvilket igen gav anledning til at Bo måtte genopfriske diverse kapsejladsregler med ham. Alt sammen i en god tone og med smil på læben naturligvis.

De fleste af A-Cat sejlerne nød igen igen fantastisk gæstfrihed hos Monica og Peer på Svanevej. Overnatning i kælderen, gril på terrassen og udsigt over bugten til morgenmaden.

Tysk Mesterskab 2018

7 danske både havde fundet til årets tyske mesterskab der blev sejlet i Schwerin, vi skulle egentligt have været 8, men Lars havde maskinskade i bådparken og måtte stå over.

Slaget blev indledt med en træningslejr hvor Mischa kom med tips og tricks - vi blev dog måske en smule lange i ansigtet da han ikke mente at det kunne betale sig at foile på kryds, men havde vi havde hyret Brewin istedet var budskabet nok et andet.

Pizza Open - årets sidste A-cat ræs i den nordlige del af den nordlige halvkugle

Herligt ræs i Wismar. 20 A-cats på linjen, heriblandt den nylige tyske mester, Alex Meister, og altid hurtige Thomas Paasch fra Danmark.

Tyskerne er for alvor begyndt at opgradere til flyvende både, så konkurrencen var skærpet. 7 sejladser i varierende vindstyrke, og i det fleste sejladser var der mulighed for at flyve (fra ca. 3-4 m/s). Dog ikke altid i den rigtige retning for alle…så de ikke-flyvende a-cats har stadig deres berettigelse (og er osse meget skægge at sejle)..

Nordic Open

En lille men hård kerne af A cat piloter var troppet af til weekendens søslag på Øresund - Frederiks bil var desværre sprunget i luften og selvom et par af hans kolleger havde tilbudt at flyve båden over, måtte den plan dog aflyses da landingspladsen viste sig at være fyldt med optimistjoller.

A-Cat DM i Rungsted 2017

Årets A-Cat DM blev, afholdt i den forgangne weekend i det mondæne Rungsted. Samtidig var der det landsdækkende arrangement Vild med Vand, som tiltrak en del mennesker til havnen. Nogle var også henne og kigge på vores både og ganske imponeret, men det var som om at ingen lige kunne forestille sig en jydekrog på deres Porsche;-)
Da det var et åbent DM, var det også med deltagelse af vores venlige naboer fra Sverige og Tyskland. Der blev sejlet 9 sejladser, med Thomas Paasch som samlet Danmarksmester.